Studenti svetskih univerziteta u Beogradu

Izvor: RTS, 15.Apr.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti svetskih univerziteta u Beogradu

Gosti Beograda od večeras su studenti dvadeset svetskih univerziteta. Narednih nedelju dana takmičiće se u rešavanju poslovnih problema. Nadmetanje počinje sutra, a na Fakultetu organizacionih nauka koji je domaćin takmičenja, zvanično će ga otvoriti premijerka Ana Brnabić.
Studenti sa svih kontinenata rešavaće, tokom cele sledeće nedelje, tri poslovna problema. Takmičenje takođe omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i domaćim vodećim kompanijama da dođu do novih inovativnih rešenja za probleme sa kojima se sreću u praksi.

Džana Horovic sa Univerziteta sa Floride očekuje da mnogo nauči, da takmičenje bude dobro i da se zabavi.
Mark, student iz Danske nada se pobedi i kaže da je mnogo vežbao.
"Ne znam da li ćemo pobediti, ovde je 20 najboljih fakulteta, biće teško, ali daćemo sve od sebe", kaže Andžela, studentkinja iz Australije.
Marko Trifković student FON-a Beogradu kaže da nije bilo teško sastaviti tim zato što se od ranije poznaju. 
"Radili smo neke projkete zajedno i tim je jako kvalitetan, što ćemo, nadam se i pokazati", kaže on.
Nadmetanje je podjednako važno i za studente i za njihove mentore.
"Za profesore je takođe važno, jer oni kroz ovaj proces isto unapređuju svoja praktična znanja i veštine i na taj način stiču bolji međunarodni imidž u svet.", kaže Vesna Damnjanbović, osnivač i direktor BBICC-a.
Prilika da organizuje ovako prestižan događaj, pružena je FON-u na osnovu vrhunskih rezultata koje su njegovi studenti ostvarili proteklih godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijerka na otvaranju međunarodnog studentskog takmičenja

Izvor: RTS, 16.Apr.2018, 11:58

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Business International Case Competition (BBICC) na kojem učestvuje 20 timova studenata iz celog sveta svečano je otvoreno na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.