Izvor: B92, 19.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti prekinuli štrajk glađu

Kragujevac -- Studenti Medicinskog fakulteta proveli su petak u štrajku glađu tokom kojeg su zahtevali povoljnije uslove upisa u narednu godinu. Sinoć je zasedalo i Nastavno-naučno veće fakulteta, a posle višečasovnog sastanka pronađeno je rešenje koje su studenti dočekali aplauzom. Iz Kragujevca izveštava Tamara Sretenović.

Posle višečasovne sednice Nastavno-naučnog veća Univerziteta u Kragujevcu, dekan Medicinskog fakulteta Slobodan Janković prihvatio je u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uveče zahteve svojih studenata koji su štrajkovali glađu, zahtevajući smanjenje broja ispita za upis školske godine. Oni će, međutim, zauzvrat, morati da ispune uslove koje je pred njih postavio Rektor Univerziteta Mirko Rosić. To podrazumeva da će uslovne ispite za upis naredne školske godine morati da polože do početka drugog semetra, da se u narednih 30 dana uprava škole sa studentima dogovori o uslovima za narednu školsku godinu, koji će morati da budu za jedan stepen viši nego ove godine, a da će se prilikom upisa svaki student pojedinačno, potpisom obavezati da naredne godine neće zahtevati umanjenje broja ispita za upis školske godine. Rektor Univerziteta u Kragujevcu Mirko Rosić, zatražio je od studenata da svi vidovi nastave, i praktični i teorijski budu obavezni i sa potpisima profesora, bez kojih studenti neće moći da overe semestar. Narednih dana, kako je rekao Rektor univerziteta u Kragujevcu, biće postignut konkretan dogovor i biti potpisan ugovor o dosadašnjem dogovoru između studenata i profesora, odnosno članova Veća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.