Izvor: Blic, 17.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti ne odustaju od zahteva

Studenti ne odustaju od zahteva

Studenti Beogradskog univerziteta ponovo su se juče prošetali beogradskim ulicama. Akademci su najavili da će danas organizovano otići u Novi Sad gde se održava sednica Konferencije univerziteta Srbije, na kojoj bi dekani i rektori konačno trebalo da odluče da li će biti izjednačeno postojeće zvanje diplomirani sa novom diplomom mastera.

Jučerašnji protest, kažu studenti, treba da upozori javnost da Konferencija univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije pod pritiskom dekana profiterskih fakulteta danas u Novom Sadu razmatra poništavanje svoje odluke o izjednačavanju prava diplomaca sa novouvedenim masterima. Studenti su se potom prošetali do Ministarstva prosvete i sporta gde su ponovili da neće odustati od svojih zahteva da se smanje školarine, izjednače stara i nova zvanja i jasno definišu kriterijumi za određivanje visine školarina. Studentska unija Srbije i Savez studenata Beograda danas su na platou ispred Filozofskog fakulteta organizovali studentski protest pod nazivom 'Protiv još jedne krađe u nizu', a povodom Međunarodnog dana studenata. Studenti su ponovili da se neizjednačavanjem VII 1 stepena stručne spreme sa akademskim nazivom master ugrožavaju interesi svih fakultetski obrazovanih ljudi i devalvira stvarna vrednost diploma.

Studenti očekuju da će im se danas u velikom broju pridružiti i kolege iz Novog Sada.

V. Nedeljković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.