Studenti, ističe rok: Ovo obavezno uradite, u suprotnom ostajete bez primanja!

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti, ističe rok: Ovo obavezno uradite, u suprotnom ostajete bez primanja!

Nemojte da zaboravite da ovo uradite!

Republički fond PIO pozvao je danas studente, korisnike porodičnih penzija, koji su to pravo ostvarili po osnovu školovanja na visokim školama ili fakultetima, da do 25. oktobra dostave nadležnim filijalama tog fonda potvrde o upisu nove školske godine.

Kako je saopšteno iz Fonda PIO, na potvrda treba da ima matični broj roditelja čija penzija se koristi, a mogu se doneti lično ili poslati poštom.

Dostavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti, a u suprotnom isplata će privremeno biti obustavljena, sve dok ne dokažu da su upisali godinu.

Podseća se da pravo na porodičnu penziju imaju studenti do diplomiranja, a najkasnije do navršene 26. godine života, bez obzira na to da li se njihovo obrazovanje finansira iz budžeta ili student sam finansira obrazovanje na teritoriji Srbije.

Pravo imaju i apsolventi kojima je apsolventski status utvrđen u godini za koju dostavljaju školsku potvrdu, navodi se u saopštenju PIO.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.