Studenti hoće na budžet, moguća blokada mostova

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti hoće na budžet, moguća blokada mostova

Studenti nekoliko beogradskih fakulteta treba danas da nastave razgovore sa predstavnicima Ministarstva prosvete o zahtevu da se o trošku budžeta školuju svi koji su stekli 48 bodova, a ukoliko sastanak ne uspe, akademci će nastaviti protestnu šetnju Brankovim mostom i mostom Gazela.

Kako je Tanjugu rekao student prorektor Univerziteta umetnosti Nikola Radeka, studenti će do Ministarstva doći iz dva pravca, jedna kolona krenuće nešto pre podneva sa platoa kod Filozofskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fakulteta, a druga od Fakulteta političkih nauka.

Kolone će se sresti kod Slavije i potom Nemanjinom ulicom krenuti do zgrade Ministarstva prosvete.

U protestu će biti studenti većine fakulteta Univerziteta umetnosti, zatim Geografski fakultet, Visoka poslovna škola, Visoka elektrotehnička škola.

Akademci sa pojedinih fakulteta traže i veće kvote za upis na master studije.

Studenti su prošle sedmice imali sastanak sa pomoćnikom ministra prosvete Slobodanom Jaukovićem, i tada je dogovoreno da se na današnji sastanak pozovu i dekani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.