Studenti čekaju na smeštaj u domove

Izvor: B92, 01.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti čekaju na smeštaj u domove

Produžen konkurs za smeštaj po domovima (Beta, arhiv)

Beograd -- Studenti koji su upisali fakultete po bolonjskom sistemu još nisu dobili smeštaj u studentskim domovima.

Nakon problema sa bodovima neophodnim da se upiše naredna godina, konkurs za smeštaj po domovima će biti produžen do 6. novembra, a studenti navode da će do tada ostati u svojim starim sobama.

Preraspodela soba, selidbe, novi cimeri i cimerke, kupovina mesta u domu ili čak ilegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << useljenje, samo su neke od muka kroz koje svake godine prolaze hiljade studenta koji se odluče da žive u studentskim domovima.

Međutim, ove godine, prema njihovim rečima, muka im je još veća. I dok su se brucoši odavno smestili u svoje nove sobe, većina "bolonjaca" se žali da nije mogla ni da upiše godinu zbog problema sa bodovima, a kamoli da konkuriše za domove.

"Samim tim što ne znamo još da li smo upisani ili nismo, da li ćemo biti na budžetu ili ne, imamo veliki problem", kaže jedna studentkinja.

Prvi konkursni rok za raspodelu mesta u studentskim domovima okončan je pre mesec dana, ali će studenti, čiji status još nije rešen, moći da konkurišu u drugom roku, navodi šef službe smeštaja Centra za studente u Beogradu Miroslav Savić.

"Mi bi od fakulteta trebali da dobijemo sve prijave zaključno sa 6. novembrom. Uvažavajući situaciju, pokazaćemo puno razumevanje i produžićemo taj rok, želeći da maksimalno izađemo u susret svim studentima, kao i da nikog ne oštetimo u procesu dodele smeštajnih kapaciteta", rekao je Savić.

Više od 10.000 studenata će svoje mesto moći da pronađe u 11 studentskih domova u Beogradu.

U zavisnosti od kategorije doma, mesečna stanarina iznosi od 800 do 1.200 dinara. U Studentskom centru navode da više od 60 odsto soba spada u smeštaj prve kategorije što, kako objašnjavaju, odgovara hotelskom smeštaju B kategorije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.