Studenti Građevinskog fakulteta najbolji u upravljanju projektima

Izvor: RTS, 03.Apr.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Građevinskog fakulteta najbolji u upravljanju projektima

Finale četvrtog po redu nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima “Project Management Championship 2018”, održano je u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra FON-a, a pobednici su studenti Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Abel Duran, Jana Puzderliski i Modrinić Marko.
Oni će predstavljati Srbiju na četvrtom internacionalnom takmičenju iz upravljanja projektima (International >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Project Management Championship 2018), koje će ove godine, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi studenata FON na svetskom takmičenju biti održano od 1. do 3. juna u Beogradu.

U finalu nacionalnog takmičenja, koje je održano juče, učestvovalo je ukupno šest timova sa tri fakulteta: Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta u Boru, kao i sa Fakulteta organizacionih nauka. 
Timovi su svoja znanja i veštine iz oblasti projektnog menadžmena prikazali u planiranju i izvršenju realnog projekta, kroz simulaciju “Scope, Resources and Schedule” Harvard Business Publishing-a.
Finalu je prethodila kvalifikaciona runda, u kojoj je 64 takmičara, odnosno 16 timova, sa šest fakulteta rešavalo onlajn test, koji je zadala Svetska asocijacija za upravljanje projektima (IPMA).
Studenti su na testu imali 100 pitanja, na koja su morali da odgovore za 100 minuta. 
U okviru finalne runde, šest prvoplasiranih timova se borilo za titulu nacionalnog prvaka rešavajući simulaciju Harvard Business Publishing-a, upravljajući ključnim elementima projekta, njegovim obuhvatom, resursima, troškovima i aktivnostima.
Na osnovu postignutih rezultata za svoje projekte kroz simulaciju, studenti Fakulteta organizacionih nauka, Džagić Ana, Maksimović Milica, Stankić Milica i Lazarević Stefan, osvojili su treće mesto, a Popović Đorđe, Radojević Natalija, Stamenović Jelena i Kozomara Miloš, drugo mesto u finalu nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima, navodi se u saopštenju FON-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borski studenti odlični u finalu nacionalnog takmičenja iz upravljanja projektima

Izvor: Bor030.net, 04.Apr.2018, 06:18

Studenti četvrte godine sa Odseka za inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru ostvarili su juče zapažen rezultat na nacionalnom IPMA šampionatu u upravljanju projektima, osvojivši peto mesto u generalnom plasmanu. Borani Marija Pajović, Dušan Bogdanović, Marija Orlović i Nikola...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.