Studenti FPU protestovali ispred Ministarstva

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FPU protestovali ispred Ministarstva

Četrdesetak studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) protestovalo je danas ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, nezadovoljni time što uprkos ostvarenom traženom broju bodova nemaju mogućnost da studiraju na budžetu. Oni u narednim danima očekuju sastanak sa ministrom prosvete i dekanom tog fakulteta kako bi našli zajedničko rešenje za problem.

"Petnaestak studenata ima 60 bodova, dok mi ostali imamo 56, što znači da smo u narednu godinu prebacili >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << samo jedan ispiti i prema Bolonjskoj deklaraciji imamo pravo na studiranje na budžetu, ali mi ipak moramo da plaćamo školarinu. Tražimo od države, da nam kao i prethodnih godina obezbedi popuste, zato što je godina na našem fakultetu 170.000 dinara i mi taj novac nemamo", kaže studentkinja S. S. Protest je trajao četiri sata, sve dok u Ministarstvu prosvete predstavniku studenta nije rečeno kako će u narednim danima biti organizovan sastanak na kome će nadležni pokušati da reše njihove probleme.Ovi studenti treće godine kažu da još nisu upisali tekuću studentsku godinu i da već dva meseca nemaju definisan status, nadajući se da će im dekan fakulteta i Ministarstvo prosvete izaći u susret."Postoje studenti sa prosekom iznad 9 koji nažalost ne studiraju na budžetu. Očekujemo da zakažu sastanak na našem fakultetu do petka. Ukoliko to ne učine mi se ponovo vraćamo protestima na ulici", kaže S. S.Izvor: Blic/ M.J.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.