Studenti FON-a  najbolji u Evropi

Izvor: Blic, 06.Mar.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FON-a najbolji u Evropi

Studenti Fakulteta organizacionih nauka Tamara Pajević, Ema Nešković, Ninoslav Stojsavljević, Aleksandra Nikolić i Jovana Dadić pobedili su juče na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja “Hult Global Case Challenge”, čime su se plasirali na svetsko finale koje će se održati krajem aprila u Njujorku.

Na takmičenju su učestvovale 32 poslovne škole, od kojih je većina uvršćena u 100 najbolje rangiranih škola na svetu. Među učesnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su bili Kembridž, Šefild, Sankt Peterburg, Vorvik, INSEAD i drugi.

Prva faza takmičenje se odvijala u četiri kvalifikacione grupe od po osam timova, odakle su prvorangirani odlazili u finalni krug prezentacija. U finale su, pored FON-a (Srbija), prošli i Kembridž (Velika Britanija), koji je osvojio drugo mesto, Sankt Peterburg (Rusija), čiji su studenti zauzeli treće mesto i Univerzitet IE (Španija).

Studiju slučaja zadala je nevladina organizacija water.org čiji je osnivač holivudski glumac Met Dejmon, a paralelno sa evropskim takmičenjem odvijala su se i ostala regionalna takmičenja u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiu, čiji su se pobednici takođe plasirali na globalno finale.

Pobedničko rešenje na Globalnom finalu će kao nagradu dobiti jedan milion američkih dolara koji će biti ulozeni u realizaciju predloženog rešenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti FON-a najbolji u Evropi

Izvor: Politika, 06.Mar.2011

U konkurenciji 32 poslovne škole studenti beogradskog fakulteta najuspešnije rešili zadati problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta..Studenti Fakulteta organizacionih nauka su u subotu u Londonu pobedili na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja „Halt...

Nastavak na Politika...

Nagrade studentima FON-a

Izvor: RTS, 07.Mar.2011, 12:27

Četvoro studenata Fakulteta organizacionih nauka pobedili na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja "Halt global kejs čelendž" u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će se u aprilu održati u Njujorku. ..Studenti Fakulteta organizacionih nauka Tamara Pajević,...

Nastavak na RTS...

Studenti FON-a najbolji u Evropi

Izvor: Studiram.com, 07.Mar.2011

Studenti Fakulteta organizacionih nauka Tamara Pajević, Ema Nešković, Ninoslav Stojsavljević, Aleksandra Nikolić i Jovana Dadić pobedili su juče na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja “Hult Global Case Challenge”, čime su se plasirali na svetsko finale koje...

Nastavak na Studiram.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.