Studenti FLU nastavljaju protest

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FLU nastavljaju protest

Sudenti Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu, nastavljaju već osmodnevni protest tražeći lakše uslove upisa naredne godine studija.

BEOGRAD, 22. oktobra 2012. (Beta) - "Nije bilo nikakvih pomaka u pregovorima, niti sa ministarstvom, niti s upravom fakulteta. Niko nas nije zvao na razgovor", kazao je agenciji Beta predstavnik studenata Uglješa Stanimirović.On je napomenuo da se blokada nastave nastavlja do daljnjeg. Studenti su u petak protestovali i ispred Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prosvete, ali konačan dogovor nije postignut.Ministarstvo prosvete podsetilo je da fakulteti imaju pravo da na budžet upišu 20 odsto studenata više nego prethodne godine. Ukoliko je više studenata od tog predviđenog broja osvojilo potreban broj bodova, oni se rangiraju i ne moraju svi da budu finansirani sredstvima budžeta.Svi studenti koji su stekli 48-60 bodova imaju pravo da se rangiraju za budžet, ali to ne znači da im je budžet osiguran, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti FLU ne odustaju, osmi dan protesta

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012

Studenti Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu, danas nastavljaju već osmodnevni protest tražeći lakše uslove upisa naredne godine studija..."Nije bilo nikakvih pomaka u pregovorima, niti sa ministarvom, niti s upravom fakulteta. Niko nas nije zvao na razgovor", kazao je agenciji Beta predstavnik...

Nastavak na Mondo...

Ni studenti FPU sa 60 bodova ne mogu na budžet

Izvor: Blic, 23.Okt.2012, 15:37

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti koji zahtevaju da svi koji su očistili godinu i sakupili maksimalnih 60 bodova budu na budžetu, sastali su se jutros sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, ali razgovori nisu urodili plodom. ..- Odbili su nas za sve što smo tražili. Razmišljamo o novom protestu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.