Štrpce bez struje od 11. jula

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce bez struje od 11. jula

"Situacija u opštini Štrpce, čiji meštani od 11. jula uopšte nemaju struju, izuzetno teška", kazao sekretar Crvenog krsta u Štrpcu Ivica Pužić.

Pužić je kazao da se nestašica struje koja traje već 20 dana, najviše odražava na zdravlje ljudi, uredno pružanje zdravstvenih usluga, čuvanje namirnica i funkcionisanje kolektivnih cenatara u kojima je smešteno 320 interno raseljenih lica.

Sekretar Crvenog krsta Pužić je izjavio kako očekuju intervenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavnika medjunarodne zajednice da bi bila zaustavljena humanitarna katastrofa koja preti stanovnicima Sirinićke Župe.

Pužić je podsetio da je organizacija Crvenog krsta Štrpce uputila apel predstavnicima Medjunarodnog komiteta Crvenog ktrsta, Medjunarodnoj Federaciji crvenog krsta i Crvenog polumeseca ali i svim predstavnicima medjunarodne zajednice na Kosovu kako bi pomogli da Štrpce dobije uredno snabdevanje strujom.

Predstavnici Kosovske elektrokorporacije zatražili su od Srba potpisivanje kolektivnih i pojedinacnih ugovora sa KEK o plaćanju struje i nadležnost nad trafo-stanicom u Štrpcu, a nisu dali nikakve garancije da će stari dug biti otpisan.

Srbi koji su bili spremni da plate paušal od 26 evra po domaćinstvu za prethodna dva meseca, odbili su predlog KEK posle čega je 11. jula potpuno obustavljena isporuka struje domaćnstvima u opštini.

Iz KEK je ranije saopšteno da će problem sa isključenjem struje meštanima Štrpca biti rešen tek pošto domaćinstva počnu sa izmirivanjem dugovanja prema ovom preduzeću i potpisivanjem kolektivnih i pojedinačnih ugovora o naplati električne energije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.