Stražare  pored rupe

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stražare pored rupe

BANJA KOVILJAČA - U Karađorđevoj ulici u Banji Koviljači od prošlog petka, kada je tokom noći nestao poklopac sa kanalizacione šahte, iz koje preti izlivanje fekalija, meštani ovog dela Koviljače čuvaju stražu da neko ne upadne u prepunu jamu.

Strah od fekalija

Pretpostavljaju da je neko teže vozilo, najverovatnije kamion, polomilo poklopac koji je završio u šahtu. Trenutno najugroženiji meštanin ove ulice Marinko Ivanović (80), čije je dvorište najbliže >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << otvorenoj šahti rekao je za naš list da dežura od ranog jutra u nadi da će ekipe lozničkog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ stići pre izlivanja fekalija po ulici

- Šahta je skoro puna, pa sam postavio drvene nogare, kako ne bi neko upao u nju. Zvali smo komunalce, opštinu i nadamo se da će nam pomoći pre nego što dođe do veće štete. U ponedeljak su stigli radnici komunalnog preduzeća i postavili betonski poklopac, koji nije pokrio ceo otvor šahte, pa u slučaju podizanja nivoa fekalija one mogu da iscure na ulicu, kaže Ivanović.

USKORO REŠENJE!

Kako nam je saopšteno u lozničkom „Vodovodu“ rešenje ovog problema je na vidiku jer je već pripremljena sva neophodna tehnička dokumentacija za otpočinjanje radova. Prema rečima zaposlenih u ovom javnom preduzeću radovi na rešavanju problema meštana „kraljevske banje“ otpočeće u narednih desetak dana.

Meštani dela Karađorđeve u kojoj živi porodica Ivanović, kao i ulica Hajduk Stanka i Jovana Cvijića sa zahtevom za rešavanje odvoda kanalizacije obratili su se 5. avgusta „Vodovodu i kanalizaciji“, kao i Direkciji za upravljanje i razvoj Banje Koviljače. Iz Direkcije je obećano da će nabaviti kompletan materijal, plastične cevi promera 300 milimetara, betonske elemente kao i poklopce za četiri planirane šahte.

Dugogodišnji problem

Loznički „Vodovod“ bi trebao da obezbedi radnike i mehanizaciju koja bi postavila kanalizacionu trasu dugu 200 metara. Planirano je da postavljanjem ove trase bude rasterećena kanalizaciona mreža u ove tri navedene ulice, ali to do sada nije urađeno, što stvara nespokoj kod stotinak domaćinstava ovog dela Banje Koviljače.

U ovom turističkom mestu, problem odvoda kanalizacije prisutan je duži niz godina, zbog opterećenosti kanalizacionog kolektora, a za čije saniranje su neophodna znatnija sredstva.

Sramota i zaostalost

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.