Izvor: B92, 29.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranci u Beograd na dva i po dana

Beograd -- Strani gosti boravili su u prvoj polovini ove godine u beogradskim hotelima u proseku 2,3 dana

Prema podacima Turističke organizacije Beograd, broj turista u hotelima u Beogradu od januara do juna ove godine, 187.466, veći je jedan odsto nego u prvoj polovini prošle, rekla je portparolka TOB-a Vesna Nađ.

Najviše je bilo stranaca iz zemalja sa prostora SFRJ, posebno je bilo više građana iz Bosne i Hercegovine, 58 odsto više, Hrvatske, 32 odsto, Slovenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 26 procenata, dok je Makedonaca manje za 19 odsto nego prošle godine.

Prema podacima TOB-a, povećan je i broj stranaca iz ostalih evropskih zemalja, posebno Italijana i Austrijanaca, oko 20 odsto. Nemaca je bilo više osam odsto, gostiju iz SAD šest procenata, dok je Britanaca ove godine 28 odsto manje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.