Izvor: B92, 30.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u bolnici

Beograd -- Zaposleni u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Beogradu održali danas štrajk upozorenja.

Štrajk je održan zbog neispunjenih obećanja Vlade Srbije, rekao je predstavnik granskog sindikata Nezavisnost Branislav Bradašević. On je rekao da su zaposleni u toj bolnici na jedan sat obustavili rad zbog neisplaćenog takozvanog psihijatrijskog dodatka na zaradu i nepoštovanja uredbe o povećanju koeficijenta zarade nemedicinskog osoblja, u proseku 10 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Shvatili smo da su ta obećanja bila predizborni trik. Prevareni smo i ne vidimo drugi način da dođemo do svojih prava", rekao je Bradašević i dodao da će u toj ustanovi i sutra štrajk, uz minimum procesa rada, biti organizovan od 12 do 13 časova.

On je podsetio da je zaposlenima u psihijatrijskim ustanovama još u junu odobrena isplata dodatka za rad pod rizičnim uslovima od 30 odsto, ali da to do danas nije učinjeno, ni po odlaganju roka isplate za decembar i smanjenja predviđenog iznosa na 20 odsto.

Prema njegovim rečima, zaposleni u bolnici "Laza Lazarević" obustavu rada produžili su na dva sata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.