Izvor: B92, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Pozorištu mladih traje

Novi Sad -- Treći dan zaredom dvadesetak glumaca Pozorišta mladih u Novom Sadu boravi na sceni pozorišta kao deo štrajka.

Na to su se zaposleni, koji štrajkuju već dva meseca, odlučili kada su saznali da se, uprkos preporuci gradonačelnice Maje Gojković, Kneževićeva smena danas ne nalazi na dnevnom redu Skupštine grada. Glumci štrajkuju dva meseca, nezadovoljni rukovođenjem direktora. I glumci Srpskog narodnog pozorišta podržali su kolege i najavili i svoj štrajk, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko se problem uskoro ne reši.

Direktor Tomislav Knežević kaže da mu nije čudno što su ostali glumci podržali svoje kolege jer neki od njih žele da dođu na njegovo mesto.

"Kada bih hteo budem ciničan, ja bih rekao da me veoma raduje da ne bude štrajk samo u Pozorištu mladih, nego i u Srpskom narodnom pozorištu. Šta znači 'Glumci Srpskog narodnog pozorišta'? To je samo nekoliko ljudi" Tu je Čupić, koji je pre mesec dana najavio da će doći da bude upravnik pozorišta", rekao je on.

Glumci su u svom pozorištu i tu će ostati dok se ne smeni direktor, jer sa njim ne mogu da rade, kaže predsedsednik štrajkačkog odbora Saša Stojković.

"Sa njim je nemoguća bilo kakva normalna komunikacija, sve se svodi samo na njegove odluke i naredbe, nema dvosmernog kontakta uopšte", kaže on.

"Konstantno preti, ucenjuje, špijunira, pravi dosijee, psihološki zlostavlja ljude. Spremao je još početkom oktobra blanko otkaze gomili ljudi ovde, pa smo bili prinuđeni da uđemo u štrajk da se od takve tiranije zaštitimo", kaže on.

Glumci su se obraćali i gradskoj vlasti, ali uprkos svim obećanjima da će se problem rešiti, skupština grada ni posle dva meseca nije raspravljala o problemima u Pozorištu mladih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.