Izvor: B92, 28.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Centru za socijalni rad

Kragujevac -- Zaposleni u kragujevačkom Centru za socijalni rad stupili u generalni štrajk, zahtevajući od Vlade povećanje plata za 10 odsto.

Predsednik štrajkačkog odbora Vladan Jovanović izjavio je da se posle dvonedeljnog štrajka upozorenja prešlo na generalni štrajk, kako bi se plate zaposlenih u socijalnoj zaštiti izjednačile sa primanjima u drugim društvenim delatnostima.

On je kazao da generalni štrajk podrazumeva minimalni rad, odnosno zbrinjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najhitnijih slučajeva kada su ugroženi zdravlje, život i materijalna dobra.

"Zahtev da se primanja povećaju za 10 odsto je realan i ne opterećuje budžet Srbije", rekao je Jovanović i izrazio uverenje da će štrajk trajati veoma kratko i da će se u najkraćem roku rešavati zahtevi zaposlenih.

Pored Centra za socijalni rad u štrajku su i zaposleni u Dečjem domu "Mladost", Gerontološkom centru i Zavodu za smeštaj odraslih u Malim Pčelicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.