Izvor: Blic, 15.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u 400 škola

Štrajk u 400 škola

BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za sutra jednodnevnu obustavu nastave u osnovnim i srednjim školama članicama ove unije, kojih ima oko 400.

- To je upozorenje Vladi Srbije. Čuli smo ministra prosvete koji je predstavnik SPS-a u Vladi koja ne funkcioniše. Zato i hoćemo da razgovaramo sa potpredsednicima, na primer sa Nebojšom Čovićem, da vidimo šta Vlada misli i da se jasno odredi. Štrajkovi se ne mogu sprečiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a mi, s druge strane, nismo za štrajk u ovom trenutku. Svi su pomalo zaboravili na dramatičnu situaciju u prosveti gde jedna spremačica prima mesečno 750 dinara. Da nam se obrati neko iz Vlade i kaže: 'dinamika će ići ovako ili onako', mi bismo razumeli, ali da čujemo to - rekao je za 'Blic' Radovan Pavlović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, dodajući da Uniju čini 400 škola članica iz cele Srbije.

Do pre dva meseca cena rada u zdravstvu i prosveti bila je jednaka, a onda je, prema Pavlovićevim rečima, bivši ministar zdravlja odobrio 30 odsto povišicu, a novi 15 odsto.

- U prosveti su sada plate najmanje - rekao je Pavlović.

Sekretar Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (članice Unije) Miodrag Letić rekao je da je poslednji rok Vladi za kontakt s prosvetarima danas u podne. S.S. Nezavisnost protestuje u petak

BEOGRAD - Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije 'Nezavisnost' najavio je da će u petak, 17. novembra, njegovi članovi stupiti u jednodnevni štrajk upozorenja.

U saopštenju GSPRS 'Nezavisnost' navodi se da će članovi tog sindikata preduzeti 'oštrije akcije' ukoliko republička vlast ne počne da rešava probleme prosvetnih radnika.

Članovi tog sindikata stupiće u jednodnevni štrajk jer su nezadovoljni svojim metarijalnim položajem, kao i zbog ignorisanja zahteva za organizovanje dijaloga predstavnika prelazne Vlade Srbije i GSPRS 'Nezavisnost'.

Inspekcija juče ponovo u Tolstojevoj 33

Milošević gradi po propisima

Gde su završile devize koje je RTS naplaćivao inostranim TV

Milanović naredio lažno fakturisanje Zbog sve težeg materijalnog stanja prosvete sutra upozorenje Vlade

Štrajk u 400 škola

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.