Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 13:54

Stotinak domaćinstava u novovaroškim selima odsečeno od sveta

U Novoj Varoši je od početka marta na snazi vanredna situacija u četiri sela u kojima su brojna domaćinstva odsečena od sveta. Čeka se dolazak teških građevinskih mašina koje će odblokirati puteve. Snabdevanje strujom je redovno.
Zbog snega koji od subote pada, opet se ne može do svih meštana četiri sela – Božetića, Jasenova, Negbine i Bele Reke.

Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da najveći problem prave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << olujni vetrovi, u kombinaciji sa snegom.
"Planinski prevoj Golo brdo ima nadmorsku visinu 1.350 metara, a preko njega ide lokalni put za jedno selo. On je neprohodan, kao i mnogi drugi na teritoriji mesne zajednice Božetići. Vetar pravi smetove, koji umeju da budu i preko dva metra, što onemogućava normalno funkcionisanje sela", kaže Vasiljević.
Olujni vetrovi su blokirali stotinak domaćinstava u ove četiri mesne zajednice.
"Vanredna situacija biće na snazi još nekoliko dana, dok ne osposobimo sve putne pravce. Nemoguće ih je održavati ovom mehanizacijom, potrebne su teške građevinske mašine koje će odblokirati ove pravce", rekao je predsednik novovaroške opštine.
Snabdevanje strujom je stabilno, zahvaljujući tome što se sneg nije hvatao na niskonaponsku i visokonaponsku mrežu.
Prohodni su svi putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta, koji su u nadležnosti užičkih puteva. Na putevima trećeg prioriteta može da bude snega do pet centimetara na kolovozu, tako da je zimska oprema obavezna, a vožnju treba prilagoditi zimskim uslovima puta.
Juče posle podne ukinuta je zabrana za šlepere i kamione s prikolicom u užičkom kraju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.