Stop gašenju ekspres pošte

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stop gašenju ekspres pošte

BEOGRAD - Udruženje preduzeća za ekspresnu dostavu pošiljaka zatražilo je juče od Ministarstva za telekomunikacije Srbije da prekine privremeno zatvaranje tih preduzeća i omogući rad onima koja su već osnovana. Na sastanku Udruženja Privredne komore Srbije za poštanski saobraćaj, 14 kurirskih službi koje rade u Srbiji dogovorilo se da Ministarstvu za telekomunikacije uputi zahtev da se rešenja o zatvaranju preduzeća stave van snage i da inspekcija prekine zatvaranje firmi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Kako je rečeno, inspekcija po nalogu Ministarstva zatvara kurirske službe jer nemaju dozvolu za rad, a one ih ne mogu dobiti zbog toga što još nije osnovana agencija za poštanski saobraćaj, koja će licence izdavati. Agencija za poštanski saobraćaj trebalo je da bude osnovana 2005. godine, u skladu sa Zakonom o poštanskom saobraćaju.

Predsednik Udruženja za poštanski saobraćaj PKS Nenad Čajić kazao je novinarima da u Srbiji ima oko 40 firmi koje su registrovane za ekspresnu dostavu pošiljaka, od čega je privremeno zatvoreno oko 10 firmi, u kojima radi oko 1.000 zaposlenih.

Na sastanku su učestvovali, između ostalih, predstavnici DHL, Siti mejla, Siti ranera i PTT Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Zahtev da se prekine zatvaranje ekspresnih pošta

Izvor: EMportal, 01.Jun.2009, 16:37

Udruženje preduzeća za ekspresnu dostavu pošiljaka zatražilo je danas od Ministarstva za telekomunikacije Srbije da prekine privremeno zatvaranje tih preduzeća i omogući rad onima koja su već osnovana.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.