Stojković: Ministarstvo prosvete krši Ustav

Izvor: Akter, 05.Apr.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Ministarstvo prosvete krši Ustav

Narodni poslanik Demokratske stranke i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade u senci DS-a Miodrag Stojković ocenio je danas da Vlada Srbije obesmišljava projekat besplatnih udžbenika i krši Ustav popisujući roditelje dece koji nemaju novac za udžbenike, saopštio je DS

On je pojasnio da su to podaci o porodici i da je nezakonito prikupljati takve podatke.

"Mi imamo sada jednu paradoksalnu informaciju da je Ministarstvo prosvete naredilo školama >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da se unište podaci koji su skupljeni. To znači da smo opet izgubili vreme i sredstva na sakupljanje tih podataka", rekao je Stojković, a prenosi DS.

On je naveo da je Vlada ovim podacima želi da definiše ko "zaslužuje" besplatne udžbenike i dodao da se ovakvim odlukama Vlade, krši Ustavom zagaranatovano pravo na besplatno osnovno obrazovanje.

"Imamo još jedan paradoks mi želimo da pomognemo ljudima novčanim sredstvima od 4.000 do 8.000 dinara, a da komplet knjiga košta od 13.000 do 15.000 dinara. Tu Ministarstvo prosvete čini ogromnu grešku, jer ne pravi jednu sistematizaciju kvalitetnijih udžbenika i ne pomaže svim ljudima koji žele da školuju decu da prođu kroz jedinstven program", naveo je Stojković.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.