Stižu nove srpske tablice

Izvor: Politika, 10.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu nove srpske tablice

U Somboru juče potpisan ugovor između fabrike „Boja” i Zavoda za izradu novčanica. Vozila će imati i registarsku nalepnicu izrađenu od istog materijala kao i nova lična karta

Sombor – Konačno, posle više od godinu dana nagađanja kako će izgledati nove registarske tablice u Srbiji, kakvu će zaštitu imati i ko će ih izrađivati, juče je u Somboru u AD „Boja”, fabrici za izgradu saobraćajne signalizacije, potpisan ugovor između ove organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Zavoda za izradu novčanica Srbije, čime je i započeo proces brzih priprema za izradu novih registarskih tablica. Vrednost ovog posla je više od devet miliona evra, a „Boja” će biti podizvođač u čijem će se pogonu izrađivati blanko tablice. Zavod za izradu novčanica će ih dorađivati i utiskati sve potrebne vrste zaštite.

– Ove nove tablice biće savremenije nego u mnogim zemljama Evrope, a posebno našeg okruženja – rekao nam je za „Politiku” Zlatomir Janković, zamenik direktora„Boje”.

Fabrika u Somboru je odavno bila spremna za početak izrade registarskih tablica, a sada kada je MUP Srbije odobrio konačnu verziju,počinje veliki posao.Moraće da se izradi više od četiri miliona registarskih tablica za dva miliona registrovanih putničkih i drugih vozila u Srbiji, mesečno po 330.000 tablica.

Da je dogovor postignut, potvrdio nam je i direktor Zavoda za izradu novčanica Ljubiša Vuletić koji nam je rekao da je ugovor sa„Bojom” potpisan posle dozvole koja je dobijena od MUP-a Srbije.

Ljubiša Vuletić nam je potvrdio da je već naručena mašina za ispupčenja, koja uskoro treba da bude isporučenaZavodu za izradu novčanica.

Po specifikaciji koju je uradio i odobrio MUP tablice će biti izuzetnog kvaliteta sa višeslojnom zaštitom. U Zavodu za izradu novčanica radiće se takozvanatrećatablica koja će se lepiti na šoferšajbnu vozila, gde će biti urađena laserska numeracija koja će sadržati i sve druge zaštitne elemente. To će biti registarska nalepnica koju će imati svako vozilo, a ona će biti polukarbonantna, izrađena od istog materijala kao i lična karta. To znači da na njoj neće moći ništa da se dopisuje, a sadržaće podatke o vozilu, vozaču i druge zaštitne elemente koji ne mogu da se falsifikuju.

Prema ugovoru koji je potpisan, „Boja” će izrađivati tablice, u Zavodu za izradu novčanica će ugrađivati svu potrebnu zaštitu, a zatim će se iz ove ustanove distribuirati policijskim upravama, a one izdavati građanima.Izdavanje novih tablica će započeti odmah posle Nove godine, a to znači da će se prva vozila na ulicama gotovo svih gradova u Srbiji, sa novim, modernim i evropski zaštićenim registarskim tablicama, pojaviti početkom 2009. godine.

Z. Zejneli

[objavljeno: 11/10/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Politika: Stižu nove tablice

Izvor: B92, 11.Okt.2008, 04:37

Sombor -- Fabrika "Boja" iz Sombora i Zavod za izradu novčanica Srbije potpisali su ugovor, čime je i započeo proces brzih priprema za izradu novih registarskih tablica... Izdavanje novih tablica će započeti odmah posle Nove godine, što znači da će se prva vozila na ulicama gotovo svih gradova...

Nastavak na B92...

Stižu nove srpske tablice

Izvor: Mondo, 11.Okt.2008

Fabrika za izradu saobraćajne signalizacije AD “Boja” potpisala ugovor sa Zavodom za izradu novčanica Srbije, čime je i započeo proces brzih priprema za izradu novih registarskih tablica.

Nastavak na Mondo...

Stižu nove srpske registarske tablice

Izvor: AutoBlog, 11.Okt.2008

Preuzeto sa : Politika.rs U Somboru je juče potpisan ugovor između fabrike "Boja" i Zavoda za izradu novčanica. Vozila će imati i registarsku nalepnicu izrađenu od istog materijala kao i nova lična karta. – Konačno, posle više od godinu dana nagađanja kako će izgledati nove registarske...

Nastavak na AutoBlog...

Nove tablice od Nove godine, do tada registracija po starom

Izvor: Kurir, 11.Okt.2008

BEOGRAD/SOMBOR, 10. oktobra (Tanjug) - Predstavnici fabrike za izradu saobraćajne signalizacije "Boja" iz Sombora i Zavoda za izradu novčanica Srbije potpisali su ugovor o otpočinjanju brzih priprema za izradu novih registarskih tablica. Izdavanje novih tablica će početi odmah posle Nove godine,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.