Izvor: B92, 26.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu nova vatrogasna vozila

Smederevo -- Vatrogasno-spasilačka jedinica u Smederevu dobila je vozilo vredno oko 300.000 evra, nabavljeno sredstvima NIP-a.

Posle gotovo dve decenije, ovo je prvi put da se izdvajaju znatna sredstva iz budžeta za opremanje novim vozilima Sektora za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kazao je na današnjoj ceremoniji primopredaje vozila Predrag Marić, načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije.

"Ono na čemu dalje radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste nabavka vatrogasnih vozila za gašenje šumskih požara, a to je projekat kojim smo konkurisali u okviru NIP-a za 2008. godinu. Ubrzano se radi na opremanju tri helihoptera MUP-a koji će biti osposobljeni i za gašenje požara", kazao je on.

Predrag Marić kaže da će do februara sledeće godine još 50 vatrogasnih kamiona stići u sve veće vatrogasne stanice. Iz Nacionalnog investicionog plana biće izdvojena i sredstva za kupovinu aviona za gašenje šumskih požara.

Osim 51 vozila čija su sredstva izdvojena iz NIP, sektor za zaštitu i spasavanje MUP Srbije dobiće još 13 kamiona koji će pravilno biti raspoređeni po gradovima u Srbiji.

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Smederevu Milan Ristić rekao je da će novo vozilo, zahvaljujući pumpi visokog pritiska, sa manjom količinom vode poboljšati kvalitet gašenja požara.

Smederevska jedinica, koja je dosad radila sa osam vozila starih više od 20 godina, prošle godine je na području Podunavskog okruga imala 611 intervencija, a samo u avgustu ove godine 310.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.