Stižu PLJUSKOVI praćeni GRMLJAVINOM, GRADOM I OLUJNIM VETROM, evo koji delovi Srbije su prvi na udaru (TABELE)

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu PLJUSKOVI praćeni GRMLJAVINOM, GRADOM I OLUJNIM VETROM, evo koji delovi Srbije su prvi na udaru (TABELE)

Budite oprezni!

U toku večeri i noći na zapadu i severu, a sutra i u ostalim krajevima Srbije očekuju se nepogode praćene jakim pljuskom, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, objavio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

"Za kratak vremenski period pašće od 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru", upozorio je RHMZ.

Foto: Printskrin RHMZ 

Zbog nevremena koje će nas pogoditi, proglašen je i crveni meteo-alarm za područja Bačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srema, Zapadne i Jugozapadne Srbije.

Crveni meteo alarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Foto:Printskrin RHMZ

Kada je reč o Beogradu, u toku večeri i noći na širem području grada se očekuje jak pljusak i grmljavina, i da će za kratak vremenski period takođe će pasti od 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Mogući su i grad i olujni vetar.

Foto: Printskrin RHMZ 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da je grad spreman za najavljene padavine i apelovao na sugrađane da slušaju uputstva Štaba za vanredne situacije, koji danas zaseda.

"Imali smo sastanke sa gradskim preduzećima i dali nalog da se uđe u stanje pripravnosti. U Zemunu se očekuje žuti meteoalarm, na teritoriji centra narandžasti, a u rubnim delovima crveni meteoalarm. Procene RHMZ-a su da će pasti oko 25 litara po kvadratnom metru što je manje nego proteklog vikenda, ali ni to nije malo, a mi smo potpuno spremni", rekao je Vesić.

Foto: BKTVNews

U nekim delovima grada očekuju se zaista velike padavine i, kako kaže, vec su preventivno pomerili mehanizaciju.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije sutra se očekuje pretežno oblačno i svežije vreme s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Vetar će slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće od 15 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 23 na zapadu do 30 stepeni na istoku Srbije.

I u nedelju će biti umereno i potpuno oblačno, na krajnjem severu suvo, u ostalim krajevima s kišom i pljuskovima uz postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje tokom dana. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće od 15 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 na jugu do 28 stepeni na severu.

Da podsetimo pre dva dana katastrofalno nevreme pogodilo je Jošaničku banju, a sredinom prošlog meseca kiše su uništile domaćinstva i useve u pojedinim krajevima Srbije, kao što je bio slučaj u Užicu i Petrovcu na Mlavi.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.