Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže pitka voda

POŽAREVAC - Na vodoizvorištu Ključ u Požarevcu u toku je izgradnja novog rezervoara zapremine 5.000 kubika, koji gradi firma „Strabag AG“ iz Beča. Takođe, u junu će početi i zamena azbestnog cevovoda u centru grada, u dužini od oko 2.000 metara. Radovi će trajati četiri meseca, zbog čega je predviđena izmena kompletnog režima saobraćaja u centru grada.

Ovi radovi izvode se u sklopu realizacije projekta „Rekonstrukcija sistema vodosnabdevanja u Požarevcu“, koji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sem obnove vodoizvorišta Ključ i zamene cevovoda, obuhvata i mere povećanja efikasnosti i smanjenja gubitaka u vodosnabdevanju.

EAR odabrao devet projekata

Potpisivanje ugovora o poboljšanju vodosnabdevanja, čija je realizacija počela u oktobru prošle godine, omogućeno je zahvaljujući konkursu za infrastrukturne projekte, na kojem je u Srbiji učestvovalo 27 opština. Od predloženih 105 devet projekata zadovoljilo je kriterijume EAR, nakon čega su usledile izrade studija njihove izvodljivosti. Jedan od projekata je požarevački.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.