Stiže novi hladan talas: Bez ove stvari nećete nigde stići! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi hladan talas: Bez ove stvari nećete nigde stići! (FOTO)

Slab sneg provejava samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, saopštio je jutros AMS S, upozorivši da novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve.

Zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac - Soko Banja preko Rtnja je zatvoren.

Putarima, pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.

JP “Putevi Srbije” upozoravaju da su na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi ugalavnom mokri, a saobraćaj je slabijeg inteziteta na kojima se odvija bez većih poteškoća.

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežana na kojem su mogući povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac - Soko Banja preko Rtnja zatvoren.

Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena a saobraćaj otežan i usporen.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi I i II prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do 5 cm zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno.

Opasnost od pojačanog severozapadnog vetra i snežnih nanosa prisutna je i na području Pirota, Dimitrovgrada Leskovca i Vranja. Slična prohodnost puteva vozače očekuje i u zapadnim krajevima Srbije.

Svi prilazi Tari, Zlatiboru, Divčibaraima, kao i putevi koji vode preko Debelog brda i Podbukova su prohodni.

Uz velike napore putari, održavaju prohodnim većinu puteva na području Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Tutina, gde jak vetar stvara velike probleme, pa se na putevima u planinskim predelima ovih područja ne savetuje kretanje bez preke potrebe, a na kojima je ujedno i obavezna upotreba lanaca.

U Srbiji narednih dana na snazi narandžasti meteoalarm

U južnim delovima zemlje u toku današnjeg dana očekuju se opasne vremenske pojave, a mogu biti takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Važno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Danas će biti mestimično sa snegom, u većini mesta uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, na jugu i istoku od 5 do 10 cm. Zbog jakog istočnog i severoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura će biti u intervalu od -9 do -4°C, zatim do 25.01. od -12 do -8°C, lokalno i oko -15°C. Najviša dnevna tokom celog perioda u većini mesta od -4 do 2°C, u mestima sa dužim zadržavanjem magle i niža.

Na području Beograda će biti povremeno sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Hidrološko upozorenje

Na Tisi, banatskim vodotocima, donjim tokovima Dunava, Velike i Južne Morave, na Kolubari sa pritokama, Jablanici, Toplici, kao i na Mlavi, Peku i Timoku zabeležena je pojava delimičnog do potpunog ledostaja. Na gornjim tokovima Dunava, Save, Velike, Južne i Zapadne Morave osmotren je priobalni led sa ledohodom od 10 do 40% širine rečnog korita. Narednih dana na ovim rekama se očekuje zadržavanje formiranog leda, a od 18. do 23. januara se očekuje povećanje deblјine leda i procenta pokrivenosti rečnog toka ledom.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Očekuje se novi hladan talas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017

Slab sneg provejava samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, saopštio je jutros AMSS, upozorivši da novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve...Zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac - Soko Banja preko Rtnja je zatvoren...Putarima, pored vetra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.