Stiže naoružanje kojim će Srbija postati vojna sila bez premca u regionu!

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2017, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže naoružanje kojim će Srbija postati vojna sila bez premca u regionu!

Ovo je jedna odlična vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u martu će potpisati ugovor o kupovini 4 baterije S-300 i 6 aviona “mig 29”, ekskluzivno saznaje “Alo!”

Kako saznaje list čitava stvar o nabavci novog naoružanja za Vojsku Srbije je završena, a potvrda dogovora obaviće se u martu 2018. godine kada će biti i zvanično potpisan ugovor između Srbije i Belorusije.

 Foto: Wikimedia ilustracija
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Vojska Srbije definitivno dobija najsavremenije naoružanje, a čitava stvar sa Belorusijom je završena. Ugovorena je nabavka 4 baterije sistema S-300 i 6 borbenih aviona “mig 29” što će srpsku vojsku postaviti na vrh kada je region u pitanju", kaže izvor Alo.

On dodaje da je reč o nabavci čuvenih sistema S-300 i to verzije S-300 V i S-300 PG kojima Belorusija raspolaže. Dok je situacija sa "migovima" slična kao kada je u pitanju nabavka iz Rusije. Što znači da će Srbija morati još dodatno da ih modernizuje.

Moderne siteme Minsk je spreman da isporuči Srbiji pod uslovima daleko povoljnijim od tržišnih.

Stručnjaci kažu za "Alo!" da bi realizacijom aranžmana sa Belorusijom, uz šest "migova 29" iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže za "Alo!" da je nabavka naoružanja iz Belorusije sjajna stvar za Srbiju.

"Ovo je jedna odlična vest! Ta nabavka će za nas biti od velikog značaja! Kada je reč o "migovima" ja sam čuo da će to biti četiri jednoseda i dva dvoseda. Stiže nam modernizovani S300, a modernizaciju će izvršiti jedna ruska firma. "Migovi" će kada stignu iz Belorusije biti modernizovani do ovog nivoa na kojem će biti ovih 10 koje imamo. Tenički će tako svih 16 biti na istom nivou modernizacije. Sada ćemo imati jednu punu eskadrilu kao što je imala nekada bivša Jugoslavija", kaže Lazanski.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.