Izvor: Blic, 07.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za najbolje studente

Stipendije za najbolje studente

Norveška vlada i organizacija G17 plus podeliće ove godine 500 stipendija najboljim studentima u Srbiji, koji će biti odabrani konkursom. Vrednost svake stipendije je 1.000 nemačkih maraka. Hans Ula Uštad, ambasador Norveške, naglasio je da stipendije nisu namenjene za studiranje u inostranstvu, već studentima koji se ovde školuju.

- Ukupna pomoć norveške vlade Srbiji u ovoj godini iznosi 38 milona nemačkih maraka. A pošto je projekat stipendiranja uspešno realizovan prošle godine, odluči smo da i ove godine pomognemo najboljim studentima u Srbiji. To je pomoć studentima koji se ovde školuju i koji će ovde kasnije nastaviti da rade - rekao je Uštad. T.A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.