Izvor: RTS, 20.Mar.2009, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo proleće

Na severnoj Zemljinoj hemisferi danas u 12 sati 44 minuta stiglo je proleće. "Stiže proleće, žao mi je svih onih kojima to nije važno", rekao je Duško Radović.

Na dan početka proleća, sunce u Beogradu  izlazi u 5.43 sati, a zalazi u 17. 49 časova, što znači da će obdanica trajati 12.06 časova, a noć 11.54 časova.

"Stiže proleće, žao mi je svih onih kojima to nije važno", rekao je Duško Radović.

To je ujedno i dan prolećne ravnodnevnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada dan i noć imaju gotovo jednaku dužinu.

Proleće će trajati 91 dan, 18 sati i jedan minut, do 21. juna kada na severnoj polulopti počinje leto.

Za prva tri dana proleća meteorolozi najavljuju zimsko vreme - hladno sa kišom i susnežicom, i snegom u višim predelima.

U isto vreme za stanovnike južne hemisfere završava se leto i počinje jesen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje proleće

Izvor: Danas, 19.Mar.2009, 19:37

Proleće na severnoj Zemljinoj hemisferi počinje danas u 12.44.

Nastavak na Danas...

Počinje proleće

Izvor: Poslovna žena, 20.Mar.2009

Proleće na severnoj Zemljinoj hemisferi počinje u 12 sati i 44 minuta.Proleće će trajati 91 dan, 18 sati i jedan minut, do 21. juna kada na severnoj polulopti počinje leto.Za prva tri dana proleća meteorolozi najavljuju zimsko vreme - hladno sa kišom i susnežicom, snegom u višim predelima.Izvor:...

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.