Izvor: B92, 14.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao tim za razvoj bezbednosti

Priština -- Međunarodni Savetnički tim za razvoj sektora bezbednosti doputovao je u posetu Kosovu, na poziv šefa UNMIK-a.

Taj tim bi trebalo da pomogne u uspostavljanju efikasnijih mehanizama sprovođenja reformi u sektoru unutrašnje bezbednosti. Kako se navodi u saopštenju UNMIK-a, tim će tokom posete pomoći u uspostavljanju sekretarijata koji će, uz podršku UNMIK-a i UNDP-a, nadgledati sprovođenje reformi sektora bezbednosti.

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je dolazak Savetničkog tima veoma važan proces za budućnost Kosova i da je revizija unutrašnjeg sektora bezbednosti "proces koji će dovesti do poboljšane bezbednosne situacije za sve, i stvoriti uslove za sprovođenje ekonomskih investicija, mira i pravde i učešća u međunarodnoj zajednici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.