Izvor: B92, 05.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao kamion s kiseonikom

Priština -- Carina UNMIK-a zadržala je kamion s bocama kiseonika za bolnicu u Mitrovici zbog nepotpune dokumentacije, kažu nadležni.

Portparol Carinske službe UNMIK-a Adrijatik Staviljeci izjavio je da je nedostatak dokumentacije bio razlog zbog čega je juče ujutro kamion natovaren bocama s kiseonikom zadržan na jednom od carinskih punktova. U međuvremenu, kamion je stigao u bolnicu. Prethodno je iz bolnice najavljeno da se prekidaju operacije jer su bolnici ostale samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve boce s kiseonikom.

"Polovina robe koja se nalazila u kamionu bila je namenjena bolnici u Mitrovici, dok je druga polovina bila namenjena jednoj privatnoj kompaniji. Kamion nije zaplenjen, već je prolazio standardnu proceduru", kazao je Staviljeci.

Portparolka misije Evropske unije u Prištini Metilda Heneke izjavila je danas da je kamion zadržan na carini jer prevoznik nije imao potrebnu dokumentaciju za privatnu robu koju je prevozio. Pola kamiona bilo je natovareno bocama s kiseonikom, a pola privatnom robom, za koju prevoznik nije imao potrebnu dokumentaciju, rekla je ona.

Lekari bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice su nakon zaplene kamiona upozorili da raspolažu samo s dve boce kiseonika, zbog čega su odložene za danas najavljene operacije.

Kamion firme Tehnogas-Meser, koji je prevozio kiseonik za potrebe tog centra, od juče ujutro je na kontrolnom administrativnom punktu na severu Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.