Šteta zbog havarije u Ulici kraljice Marije oko pet miliona

Izvor: RTS, 26.Sep.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta zbog havarije u Ulici kraljice Marije oko pet miliona

Gradski urbanista Marko Stojčić kaže za RTS da je pucanje vodovodne cevi u Ulici kraljice Marije najobičnija havarija i da će odložiti kraj radova za jedan ili dva dana. Ocenjuje da je maj realan rok za završetak radova na Savskom trgu i napominje da će tokom tog perioda saobraćaj funkcionisati svakog dana.
Čelnici Grada najavljuju da se sređivanje centralnih gradskih opština nastavlja, a gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << urbanista Marko Stojčić je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da veliki problemi ne postoje i da su preuveličani.

Ističe da za preslaganje kocki na Trgu republike najviše krivice snose projektant i izvođač radova, i da su zato tako lako prihvatili da saniraju kvar.
Polovina površine od 41.000 kocki je postavljena, navodi Stojčić.
Upitan da li će odgovorni snositi neke sankcije, navodi da su radovi završeni 55 dana pre roka, da je problem primećen pre nego što je Grad preuzeo objekat, kada je to, pravno gledano, još uvek bilo gradilište.
Grad je insistirao da se popravka završi pre kraja oktobra, kada ističe ugovor.
"Važno je da mi nemamo dodatnih troškova", napomenuo je Stojčić.
Postoji i garancija od tri godine, ako se pojavi ponovo neki problem, mada se to ne očekuje, napominje gradski urbanista.
Što se tiče pucanja vodovodne cevi u Ulici kraljice Marije, navodi da je, prema preliminarnim procenama "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", šteta zbog havarije oko pet miliona dinara.
Ukazuje da je to najobičnija havarija cevi, ništa neuobičajeno, i da je privukla pažnju samo zato što se nalazi u blizini gradilišta.
Stojčić napominje i da pucanje cevi nema veze sa izvođačem, i da će radovi zbog havarije biti produženi jedan ili dva dana.
Što se tiče rekonstrukcije Savskog trga, gradski urbanista kaže da je maj realan rok za završetak radova.
Napominje da će tokom tog perioda saobraćaj funkcionisati svakog dana.
"Prvo se gradi kružna saobraćajnica oko Trga, pa kada se ona pusti u funkciju, pristupiće se rekonstrukciji Savskog trga i crpne stanice", navodi Stojčić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradski urbanista Marko Stojčić OTKRIO KO JE KRIV ZA KOCKE na Trgu republike, ali i gde je došlo do PROPUSTA

Izvor: Blic, 26.Sep.2019

Mnoge rekonstrukcije u prestonici odlično su urađene, ipak bilo je i onih na kojima su se pojavili problemi. Pre svih kolovoz na Trgu republike gde je trenutno u toku preslaganje kaldrme. O tome je danas gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a govorio i gradski urbanista Marko Stojčić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.