Stefanović za RTS: Bolji uslovi i povećanje plata znak da brinemo o policiji

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović za RTS: Bolji uslovi i povećanje plata znak da brinemo o policiji

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže za RTS da se do kraja godine očekuje povećanje plata u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te da je to pokazatelj da država brine, ne samo o opremi, već i o kvalitetu i boljem životu svih pripadnika MUP-a.
Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a u Nišu, rekao da će sutrašnja centralna proslava povodom Dana policije biti održana na glavnom trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tom gradu.

Naveo je da su građani i gosti Niša danas, na defileu pripadnika MUP-a, mogli da vide sve ono što je pripremljeno za centralnu proslavu.
"Iskoristio bih priliku da pozovem sve Nišlije da dođu potpuno slobodno na centralni gradski trg, da vide izbliza sve ono što možemo da pokažemo od novih sredstava koje je policija nabavila", rekao je Stefanović.
Dodao je da je Niš izabran za održavanje ovog događaja jer je reč o najvažnijem gradu na jugu centralne Srbije kojem je potrebno još ovakvih dešavanja.
"Ovo je dobra prilika da sa reči pređemo na dela, i ja sam predložio da održavanje centralne manifestacije bude baš u ovom gradu", rekao je Stefanović i istakao da ih je Niš lepo dočekao, te da će ovo biti način da se zahvale.
Naveo je da će na proslavi Dana MUP-a moći da se vide vozila koja policija koristi, među kojima su i "lazar 3", "miloš", ali i veliki rad i trud pripadnika policije iz cele Srbije koji su tu da bi štitili građane.
"Mislim da će moći da budu ponosni na sve ono što smo radili", rekao je Stefanović.
Ministar je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na sredstvima koja su, radom Vlade Srbije i dosadašnjeg premijera, obezbeđena, kako bi policajci imali i bolja oklopna vozila, i bolju zaštitu, ali i dobili modernu i kvalitetnu opremu i uniforme.
Smatra da će to biti dobra prilika da se vidi sve ono što je policija kvalitetno uradila u prethodnom periodu, ali i da se zahvale policajcima čiji su rezultati u poslednje tri godine impresivni.
Najavio je i novine do kraja godine.
"Obezbeđeno je dovoljno budžetskog prostora za povećanje plata za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Dobra stvar je da se vidi da iz realnih izvora, ne zaduživanjem jer je to vodilo Srbiju pogubnim putem, imamo priliku da se brinemo ne samo o borbenim vozila, uniformama, opremi policije, već i o kvalitetu i boljem životu svih pripadnika Ministarstva", poručio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Do kraja godine povećanje plata u MUP-u!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2017

Srbija brine o kvalitetu i boljem životu svih pripadnika MUP-a.. Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović pozvao je Nišlije da sutra prisustvuju obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova podsećajući da se do kraja godine očekuje povećanje plata u MUP-u, te da je to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Svečano obeležavanje dana MUP-a danas u Nišu

Izvor: Blic, 04.Jun.2017, 10:23

Centralna svečanost povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova biće održana danas na glavnom trgu u Nišu...Na Trgu kralja Milana pripadnici policije prikazaće, s početkom u podne, spremnost i obučenost za delovanje u konkretnim akcijama a građani će moći da vide i defile pešačkih formacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.