Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 09:53

Stefanović položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana Vojske Srbije

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je venac, uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila.
Ministar Stefanović je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vazduhoplovstva i PVO general-majora Duška Žarkovića. 

U spomen-knjigu upisao je:"Istrajan, ponosan i hrabar. Baš takav je naš narod. Opstao je, uprkos brojnim iskušenjima kroz vekove, zahvaljujući nesalomivoj jačini duha i volje. Srpski vojnik njegovo je oličenje".
Upisao je da su naši besmrtni junaci, i danas im odajemo poštu, jer je njihova žrtva i herojski podvizi nezamenljivi uzor jedinicama i komandama Vojske Srbije.
"Ostavili ste im u amanet slobodnu otadžbinu. Inspirisani vašim delima i danas časno nose vojničku uniformu i nikada ne posustaju u borbi za bezbednu i bolju Srbiju. Bili biste ponosni na njih. "Heroji, večna vam slava i hvala",  dodao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Na Cveti 23. aprila 1815. godine u Takovu je podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja istorijsku prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Naši besmrtni junaci i danas vam odajemo poštu" Ministar Stefanović položio venac povodom Dana Vojske Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Na Cveti 23. aprila 1815. godine u Takovu je podignut Drugi srpski ustanak..Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je danas venac, uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Stefanović uručio priznanja za doprinos u borbi protiv kovida

Izvor: RTS, 23.Apr.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je, povodom Dana Vojske Srbije, vojne spomen medalje pripadnicima Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, kao i plakete i zahvalnice njihovim saradnicima iz civilnih ustanova, za angažovanje na sprečavanju širenja pandemije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.