Izvor: Blic, 12.Dec.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U Srbiji 7.500 migranata u centrima i kampovima

U Srbiji se trenutno nalazi oko 7.500 migranata u različitim centrima i kampovima, a oko 500 njih dnevno je u prolazu kroz Srbiju, na putu između jedne i druge granice, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare koju je držao s ministrom unutrašnjih poslova Austrije Volfgangom Sobotkom, naveo da je problem što migranti koji ilegalno udju u zemlju na isti način pokušvaju i da je napuste, a od Evrope je zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da omogući Srbiji da bude deo procesa readmisije migranata iz Avganistana i Pakistana.

Austrija će, inače, na zelenu granicu Srbije i Bugarske poslati 20 policajaca da pomognu u zaštiti te granice, a Stefanović je, istakavši da Srbija dobro saradjuje s Bugarskom i da vraća izbeglice, zamolio ipak za pomoć u readmisiji.

On je, kako je naveo, uveren da Srbija može biti uključena u proces readmisije uz pomoć država članica EU koje imaju bilateralne sporazume, dodajući da će to svakako biti tema razgovoara na idućem Salcburškom forumu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.