Stefanović: Nisu bili adekvatni uslovi za helikoptere MUP-a

Izvor: Politika, 08.Apr.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nisu bili adekvatni uslovi za helikoptere MUP-a

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je komandant helikopterske jedinice MUP-a odbio transport bolesne bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali adekvatni uslovi za to.

Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava Gašića da je rukovodstvo Zdravstvenog centra u Novom Pazaru prvo od MUP-a tražilo helikopter, rekao da MUP nije dobio zvaničan zahtev za to.

On je precizirao da je načelnik Policijske uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Novom Pazaru pitao komandanta helikopterske jedinice MUP-a da li policija ima helikopter koji može da izvrši akciju spasavanja tako malog deteta u noćnim uslovima.

„Komandant helikopterske jedinice koji je profesionalac i odlučuje o tome, rekao je da ne može da se izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za te uslove”, istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da bi trebalo pustiti Tužilaštvo da završi posao u vezi sa istragom o padu helikoptera kada je poginulo sedam ljudi i da političke stranke ne treba da se mešaju u taj posao.

„Tužilaštvo radi svoj posao i ono će dati finalnu reč. Bilo bi štetno da se bilo koja politička stranka meša u kriminalističku istragu”, ocenio je Stefanović.

----------------------------------

U maju, posle osam godina, nove uniforme

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će će svi policajci, posle osam godina, u maju dobiti nove uniforme.

Stefanović je rekao novinarima i da je to dobar korak ka poboljšanju nivoa opremljenosti policije, najavivši dalje napore, u skladu sa ekonomskim mogućnostima u poboljšanju opremljenosti policije.

„Ove godine ćemo imati u maju nove uniforme za sve policajce i to posle osam godina... i mislim da je to dobar prvi korak i ne mislim da je to sasvim dovoljno i u potpunosti i da smo time završili posao”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, to će biti prvi korak ka potpuno boljem opremanju policije.

„Naravno borićemo se za to da policajci imaju bolje uslove rada u skladu sa ekonomskim mogućnostima zemlje...„, rekao je Stefanović istakavši da je njegov posao kao ministra da se zalaže da policija ima što bolju opremu.

On je rekao i da se odgovornom politikom vlade i dobrom ekonomskom politikom rešava pitanja našeg budžeta, „odnosno da budžet bude realan i održiv, a novac kojim se raspolaže bude stečen na realnim ekonomskim osnovama, a na na tome da se zadužujemo”.

Stefanović kaže i da bi voleo da su prethodne vlade od 2008. do 2012. godine o tome razmišljale i da ministri koji dolaze posle njih imaju veoma lak posao.

„Meni nije zapao lak posao i pokušavam da ga rešim... i zahvalan sam svima na donacijama”, rekao je Stefanović koji je prisustvovao primopredaji donacije ambasade SAD pripadnicima Ronilačkog centra Žandarmerije.

Agencije

objavljeno: 08.04.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nisu bili adekvatni uslovi za helikoptere MUP-a

Izvor: Beta, 08.Apr.2015

BEOGRAD, 8. aprila 2015. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da je komandant helikopterske jedinice MUP-a odbio transport bolesne bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali adekvatni uslovi za to...Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava...

Nastavak na Beta...

STEFANOVIĆ: Helikopteri MUP odbili transport bebe iz Pazara jer nije bilo uslova

Izvor: Kurir, 08.Apr.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je sinoć da su Zdravstveni centar i bolnica Novi Pazar najpre pozvali MUP, koji je rekao da samo Vojska može da pomogne..BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je helikopterska jedinica MUP-a odbila transport bebe iz Novog Pazara...

Nastavak na Kurir...

Ministar:Nije bilo uslova da leti helikopter MUP-a

Izvor: Mondo, 08.Apr.2015

Ministar unutrašnjih spolova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je komandant helikopterske jedinice MUP-a odbio transport bolesne bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali adekvatni uslovi za to...Foto: MUP/Zoran Živković..Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.