Stefanović: Neophodna komunikacija građana i policije

Izvor: RTS, 19.Apr.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Neophodna komunikacija građana i policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Rumi da nema bezbednog društva bez dobre komunikacije građana i policije.
Stefanović je na tribini "Poboljšanje opšte bezbednosti i bezbednosti u saobraćaju", istakao da je broj krivičnih dela u Srbiji u 2015. u odnosu na 2014. smanjen za gotovo 10 odsto i da će se policija truditi da tokom ove godine ta stopa bude još manja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Ministar je ukazao da preventivna delatnost policije, koja je za poslednjih godinu dana duplo povećana i na kojoj Ministarstvo insistira, daje rezultate, kada je reč o vršnjačkom nasilju, nasilju u porodici, saobraćajnoj kulturi, prevenciji u borbi protiv narkomanije.
"Prevencija mora da potekne od zajedničkog rada škola, policije, lokalne samouprave i roditelja. Policija je spremna da organizuje predavanja da ljudi znaju šta su zamke i konkretne opasnosti i kako da decu sklonimo od toga", rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju Biroa MUP-a za saradnju s medijima.
Prema njegovim rečima, kroz edukativna predavanja potrebno je da decu suočimo sa tim šta su posledice od upotrebe droga po njihovo zdravlje, porodicu i da radimo na preventivi od prvog momenta.
Ministar Stefanović je u Rumi prisustvovao i uručenju dva vozila koje je ta opština donirala policijskoj stanici u tom gradu.
Po uručenju ključeva Stefanović je poručio da saradnja lokalane samouprave i policije uz sprovođenje projekta policija u zajednici od važnosti za veću bezbednost i sigurnost građana.

Istakavši da je policiji u cilju podizanja efikasnosti potrebna podrška i saradnja lokalnih samouprava, ministar je ukazao da jedino ujedinjeni u pitanju očuvanja bezbednosti građana možemo ostvariti dobre rezultate.
Stefanović je podsetio da je opština Ruma i prošle godine policijskoj stanici donirala dva automobila.
Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić ukazao je da su donirana vozila nastavak dobre saradnje opštine i policijske stanice i da se samo čvrstom saradnjom može osigurati veća bezbednost građana.
Ministar Stefanović obišao je punkt saobraćajne policije u Glavnoj ulici u Rumi na kome je policija izvela akciju redovne kontrole učesnika u saobraćaju i delila promotivni materijal koji za cilj ima unapređenje bezbednosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Neophodna komunikacija građana i policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Rumi da nema bezbednog društva bez dobre komunikacije građana i policije...Stefanović je na tribini „Poboljšanje opšte bezbednosti i bezbednosti u saobraćaju“, istakao da je broj krivičnih dela u Srbiji u 2015.  u odnosu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stefanović: Kriminal smanjen za 10 odsto

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Rumi da je broj krivičnih dela u ovoj godini u odnosu na prošlu smanjen za gotovo deset odsto i poručio da će se policija truditi da bude još manji, saopšteno je iz MUP...Stefanović je na tribini "Poboljšanje opšte bezbednosti i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.