Stečaj „Future“ je obračun sa Canetom

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 15.Okt.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stečaj „Future“ je obračun sa Canetom

BEOGRAD - Advokatski tim Stanka Subotića Caneta, optuženog za šverc cigareta, ocenio je juče da se stečaj u firmu „Futura plus“ uvodi samo zbog obračuna sa njihovim klijentom, koji je odnedavno rešio da je proda, a novi kupac da izmiri dugove i da u nju dalje ulaže.

„Iako su sve obaveze ‘Future’, nekih dvadeset miliona evra, pokrivene kreditima i bankarskim garancijama za koje je založena imovina firme i zemlja kod Surčina koja vredi gotovo deset puta više nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su ‘Futurine’ obaveze, država je odlučila da pokrene stečajni postupak u toj distributerskoj firmi“, navodi se saopštenju Subotićevih advokata.

Oni dodaju da su, pre toga, banke, „u koordiniranoj akciji sa državom, prevremeno proglasile kredite dospelim (iako za njih imaju obezbeđenje), a u sve su uključene i državne firme i izdavači, među kojima su i oni kojima je protivustavno vlasnik država“.

Advokati smatraju da je rezultat svega - pokušaj da se firma u koju je uloženo više od 50 miliona evra, iz koje nije izvučen nijedan jedini dinar dividendi ili profita i koja ima 3.300 radnika otera u stečaj, radnici direktno na ulicu, a nekih 13.000 članova njihovih porodica u nemaštinu i glad.

Advokati ocenjuju da „šta god da bude, organizatori ove marketinške likvidacije neće moći da sakriju dve činjenice - da su isti oni koji danas vladaju Srbijom i proganjaju ga, ne tako davno uzimali od njega novac, kao i da sve što sada rade, rade da zadovolje interese onih od kojih danas uzimaju novac“.

Subotić se nalazi u bekstvu, a protiv njega se vodi krivični postupak pred Specijalnim sudom zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom duvana tokom devedesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.