Starije osobe da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe

Izvor: NaDlanu.com, 02.Feb.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starije osobe da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe

Beogradska Hitna pomoć tokom noći između srede i četvrtka intervenisala je 112 puta, od čega 14 puta na javnom mestu, rekla je u četvrtak agenciji Beta portparolka te službe Nada Macura.

Ona je rekla da su se dogodila dva saobraćajna udesa, a u jednom od njih povređen je dečak od 11 godina.Macura je rekla da je u poslednja 24 časa, tokom kojih je dežurna bila Vojnomedicinksa akademija, u toj ustanovi pregledano 330 pacijenata, od kojih je primljeno 52, a njih devetoro je operisano.Macura je posavetovala građane da se dobro naspavaju, da iz kuće izlaze siti, dobro obučeni, adekvatno obuveni i da nikako ne konzumiraju alkohol i duvan na otvorenom.Ona je preporučila da se šeta dok se čeka gradski prevoz i da se obavezno zaštiti glava.Starijim osobama preporuka je da ne izlaze iz kuće, kazala je Macura.BEOGRAD, 2. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.