Starica koja je nestala iz doma nije pronađena ni posle 15 dana

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starica koja je nestala iz doma nije pronađena ni posle 15 dana

Policija i porodica i dalje tragaju za Mirjanom Zimom (63), koja je pre 16 dana nestala iz privatnog staračkog doma „Horizonti"
Za to vreme vlasnik doma Ljubiša Lazarević i njegov pravni zastupnik Svetozar Vujačić izneli su sumnje da je baku sakrio sin koji se navodno nije slagao sa sestrom, sa kojom inače nije u dobrim odnosima, da smeste majku u dom.
Mirjanin sin i ćerka, međutim, kažu za naš list da ove insinuacije nemaju nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << veze sa istinom.
- Ni u najluđim snovima nisam mogao da pretpostavim da ću na kraju ja ispasti okrivljen da sam svoju rođenu majku sakrio. Pa zar bih tumarao po šumama 15 dana tražeći je - kaže Mirjanin sin Boban Zima.
Njegova sestra Sandra pita kakve veze imaju porodični odnosi sa nestankom njihove majke.
- Meni je najvažnije da nađemo majku. Brat i ja imamo sjajan odnos. I nije istina da sam ja majku smestila u dom. Zajedno smo je smestili pre dve godine a Boban je potpisao ugovor - rekla je Sandra.
Boban je podsetio da su oni Mirjanu smestili u dom u Đurđevdanskoj ulici u naselju Kumodraž i da ih niko iz „Horizonata" nije pitao da li žele da se njihova majka prebaci u selo Rakovica u podnožju Avale.
- Za preseljenje su sestri javili tri dana pre nego što će preći u drugi objekat. Kada je pitala gde se dom nalazi, da bi ga pogledala, nisu znali ni tačnu adresu da joj kažu. A mene je socijalna radnica obavestila dva dana po preseljenju, kada se izvinjavala što to ranije nije uradila. Bila je u strahovitoj gužvi oko selidbe. Dom sam tražio gotovo pola sata na adresi koja i nema zvaničan broj. Čim sam ušao video sam da su uslovi katastrofalni i to rekao vlasniku, što on sada koristi protiv mene tvrdeći da sam ja sakrio majku - rekao je Boban za Press.
Mirjana Zima nestala je u sredu, 11. avgusta, a poslednji put je viđena u 20.15 časova. Ministarstvo rada i socijalne politike zabranilo je rad domu „Horizonti" 16. avgusta i protiv vlasnika i zaposlenih podnela krivične prijave.
Dom, međutim, i dalje radi, a vlasnik Ljubiša Lazarević, koji se Pressu javio tek prekjuče, tvrdi da „Horizonti" u stvari i nisu dom za stare već pansion za smeštaj i boravak i da kao takav rade potpuno regularno.
Ipak, iz Ministarstva rada su već dva puta slali inspekciju u selo Rakovicu, a najavili su i da će protiv rodbine stanara takođe podneti krivične prijave ukoliko ih u roku od mesec dana ne isele iz doma.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.