Izvor: B92, 18.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi za izbegle u Vranju

Vranje -- Dvadeset porodica sa 63 izbegla i prognana člana iz BiH i Hrvatske dobilo je posle više od 10 godina stanove.

Izgradnja 20 izbegličkih stanova u Vranju ukupno je koštala 330.000 evra, a realizovana je u okviru projekta Nacionalne strategije za zatvaranje izbegličkih kolektivnih centara.

Dve trećine sredstava, odnosno 220.000 evra, za izgradnju stanova, obezbedili su Evropska agencija za rekonstrukciju i grčka vlada. Lokalna samouprava je, obezbeđenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << placa i prateće infrastrukture, u ovom projektu učestvovala jednom trećinom. Realizator celog projekta bila je grčka nevladina organizacija Evropska perspektiva.

Izgradnjom tih 20 stanova u opštini Vranje prestalo je da postoji šest kolektivnih centara. Danas u Vranju, u preostalim kolektivnim centrima, ima 350 privremeno izbeglih, prognanih i raseljenih lica i još 180 u privatnom smeštaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.