Izvor: Blic, 29.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi iz kompenzacija

Stanovi iz kompenzacija

Na tržištu nekretnina često se pojavljuju stanovi na prodaju koji su dobijeni na osnovu kompenzacionih poslova pa prodavci najčešće ne znaju ni tačno gde se stan nalazi ni u kakvom je stanju, a još manje da li je papirologija u redu. Ovakvi stanovi se kod kompenzacije procenju po znatno višoj ceni nego što je tržišna i njihova cena se ugovara pre izgradnje pa kad se takvi stanovi završe i ponude na tržištu oni se nude po vrlo nerealnim cenama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Takve poslove, bar kad su stanovi u pitanju, treba kao investiciju osiguravati sa dobrim ugovorima i obaveznom klauzulom o tržišnoj ceni kvadrata u momentu predaje stana u posed jer cene se menjaju iz dana u dan, a u poslednjih godinu dana su u priličnom padu pa ugovorena cena jednog stana po završetku, obično posle godinu-dve može da bude i za 30 odsto niža.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.