Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković se izvinio javnosti

Beograd -- Zoran Stanković uputio izvinjenje javnosti zbog izjava koje su zvaničnici vojske dali povodom samoubistva vojnika Marka Dejovića.

Ministar odbrane je te izjave okarakterisao kao paušalne i takve da ne sadrže u sebi elemente istine: "Jako mi je žao što smo uvredili jedan broj naših građana".

Načelnik uprave za ljudske resurse Generalštaba Petar Radojčić je u ponedeljak, povodom samoubistva Dejovića u valjevskoj kasarni, izjavio da se najkvalitetniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regruti odlučuju za civilno služenje, a u vojsku dolaze, na žalost, oni iz "propalih porodica, sa porodičnom patologijom i psihičkim oboljenjima, uživaoci droge i počinioci krivičnih dela".

Stanković je podsetio da je Ministarstvo odbrane u više navrata tražilo da se promeni zakonska regulativa o vojsci, ali da nije bilo pristanka organa donedavne državne zajednice, pa tako nije mogao da bude promenjen ni pravilnik o regrutaciji, niti su odobrena sredstva za ponovnu regrutaciju.

Prema oceni Stankovića, stanje u vojsci je stabilno, bez obzira na pojedinačne ekscese, koji su "neprijatni i teško odjekuju u javnosti."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.