Stanari solitera sprečili ugradnju kotla

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari solitera sprečili ugradnju kotla

PIROT - Stanari zgrade „Soliter" u Pirotu juče su po drugi put sprečili početak radova na ugradnji novog parnog kotla u kotlarnicu „Češal" koji je nabavilo JP „Toplana’’, strepeći da će proširenjem njenih kapaciteta biti ugroženi od čađi iz dimnjaka, a i sama zgrada koja je dosta popucala. Iz ’’Toplane" za danas najavljuju nastavak radova.



Stanari kažu da je ovaj kotao mnogo veći od postojeća četiri i da mu tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije mesto. Ivanka Nikolov kaže da su se na Skupštini stanara dogovorili da idu do kraja.

- Ucenjuju nas da ćemo ostati bez grejanja ako ne dozvolimo radove. Pitamo ko je taj ko to sme da uradi jer mi plaćamo grejanje - kaže ona.

Slobodan Pančić kaže da ne dozvoljavaju da se proširi kapacitet kotlarnice jer će postojeći dimnjak još više ugroziti zgradu.

- Ne slažemo se da se kotlarnica proširi. Potrebna je naša saglasnost, a oni to nemaju. Osnovno je da se mi s tim ne slažemo jer su ugroženi naši domovi. Nije problem u ugradnji novog kotla, već treba da se sanira dimnjak koji nas ugrožava - kaže on.

Ivanka Živković kaže da se ne slažu sa proširenje kotlarnice u kojoj su bila najpre dva, a sada četiri kotla.

Nadzorni organ Dragan Krstić iz Javnog urbanističkog preduzeća koga je angažovalo '’JP '’Gradska toplana’’ kaže da se ne ugrožava stabilnost zgrade ugradnjom kotla.

Direktor JP '’Gradska toplana’’ Radovan Nikolić kaže da će biti nastavljeni razgovori sa Skupštinom stanara kako bi se problem rešio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.