Stamenković: Nije bilo većih zloupotreba kartica

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamenković: Nije bilo većih zloupotreba kartica

BEOGRAD - Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je da u Srbiji nije bilo veće zloupotrebe platnih kartica, već da postoje neki izolovani slučajevi koji se ne mogu dovesti u vezu sa masovnom zloupotrebom i na kojima tužilaštvo i policija rade.

"Možemo reći da eventualno postoje određeni pojedinačni slučajevi zloupotrebe platnih kartica na našoj teritoriji, ali da nema masovne zloupotrebe", kazao je on.

Stamenković je naveo da postoje neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izolovani slučajevi na kojima tužilaštvo i policija aktivno rade.

Nekoliko banaka u Srbiji potvrdile su juče da su iz preventivnih razloga blokirale određeni broj platnih kartica da bi sprečile zloupotrebe njihovih klijenata i na osnovu upozorenja kartičarskih asocijacija.

Kako je usubotu preneo internet portal kamatica.com, u susednoj Rumuniji predstavnici kompanije "Viza" i banke su se već oglasile tim povodom i rade na rešavanju problema.

Rumunska CEC banka, koja je u državnom vlasništvu, u procesu je blokade i izdavanja 17.000 novih kartica koje mogu biti kompromitovane kao posledica incidenta.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA ZLOUPOTREBA KARTICA

Izvor: Kurir, 19.Dec.2011

BEOGRAD - Dobro smo prošli! U Srbiji nije bilo veće zloupotrebe platnih kartica, postoje samo izolovani slučajevi, koji se ne mogu dovesti u vezu s masovnom zloupotrebom, i na kojima tužilaštvo i policija rade, izjavio je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković...BEOGRAD - Dobro...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.