Izvor: B92, 04.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajner, Redžepi, Todorović i drugi posetili Sredsku

Priština -- Najviši zvaničnici UN administracije i Vlade Kosova obišli su u utorak selo Sredsku u prizrenskoj opštini, ne bi li sa najviše instance vlasti u pokrajini podržali proces povratka. Sredsku su posetili šef UNMIK-a Mihael Štajner, kosovski premijer Bajram Redžepi, rukovodilac UNMIK-ovog odeljenja za povratak Pegi Hiks i srpski članovi pokrajinske vlade zaduženi za povratak Milorad Todorović i Nenad Radosavljević.

U Sredskoj je do pre rata živelo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stotina Srba a u tri i po godine vratilo se njih devetoro. Oni su današnjim gostima rekli da je na proleće najavljen povratak pedesetak srpskih familija samo u Sredsku. Neki od njih su, kako je Todorović preneo, naveli da nisu bezbednosno ugroženi ali da im nedostaju drugi osnovni uslovi za život. Nema zdravstvene zaštite, ne postoje nikakve veze za komunikaciju, centrala iz mesne pošte je ukradena, a ostala instalacija je zapaljena. Premijer Redzepi obećao je da će u skladu sa svojim ovlašćenjima učiniti sve da povratnici imaju normalne životne uslove. Šef UNMIK-a je obraćajući se malobrojnim povratnicima u Sredskoj rekao da ga "ohrabruje da oni koji ovde žive hoće tu i da ostanu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.