Štab naložio hitno ponovno zaprašivanje komaraca

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štab naložio hitno ponovno zaprašivanje komaraca

Štab za vanredne situacije u Šapcu naložio je danas Odeljenju za inspekcijske i stambeno-komunalne poslove da, u hitnom roku, sprovede novu akciju tretiranja komaraca iz vazduha, sa zemlje i larvicidima.

Akcija sprovedena prošle sedmice nije dala rezultat, a s obzirom na to da je Zavod za javno zdravlje u Šapcu epidemiološku situaciju ocenio pretećom, dezinsekcija je neophodna u što kraćem vremenskom periodu, u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zaraznih bolesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Štab je obavestio sve nadležne službe da je neophodno sprovesti i meru sistematske deratizacije, zbog prisustva većeg broja glodara, prenosilaca leptospiroze, pogotovo što su plavljena područja sa kojih se povukla voda, idealna mesta za opstanak uzročnika bolesti, bakterije leptospire.
Podela stočne hrane nastavlja se u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Šapcu, prioritet imaju stočari sa ugroženog područja, dok će ratari blagovremeno biti obavešteni kda će početi raspodela semena za presejavanje njiva.
Ugroženim meštanima sela Miokus, Mrđenovac, Orid i Orašac, koji se pretežno bave povrtarskom proizvodnjom, Štab će obezbediti rasade paradajza, krastavaca, paprike i kupusa.
Kako bi što pre obnovili proizvodnju, Štab poziva sve preduzetnike koji mogu da pomognu da se jave na telefon: 015/346-606.
Štabu za vanredne situacije u Šapcu danas su se obratili meštani sela Mačvanski Pričinović, nezadovoljni jer ih je bivši gradonačelnik Miloš Milošević, na lokalnoj televiziji prozvao da su, navodno, odbili da učestvuju u odbrani nasipa na Čevrntiji.
Ovaj deo savske obaloutvrde bio je najugroženiji tokom poplavnog talasa, a radi istinitog informisanja Štab za vanredne situacije i mesna zajednica Mačvanskog Pričinovića saopštavaju da je u petak, 16. maja, od 16 časova pa do sutradan ujutro, na Čevrntiji bilo osamdeset dvoje ljudi iz tog sela.
Naredne, kritične sedmice, svaki dan radilo je u proseku po 80 meštana Mačvanskog Pričinovića, a bilo je angažovano i tri traktora, dodaje se u saopštenju komandanta Štaba za vanredne situacije Šapca Bobana Birmančevića.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U toku popravka seoskih puteva

Izvor: Beta OMS, 11.Jun.2014, 15:08

Nastavlja se zaprašivanje komaraca na području grada i plavljenih seoskih područja, a Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici formirao je komisiju za praćenje efikasnosti zaprašivanja. Komisiju čine predstavnici Službe DDD Veterinarske stanice Šabac, Zavoda za javno zdravlje...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.