Srpsko udruženje vazduhoplovno tehničkog osoblja za bezbednost vazdušne plovidbe učestvovalo na generalnoj skupštini IFATSEA

Izvor: TangoSix.rs, 26.Nov.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko udruženje vazduhoplovno tehničkog osoblja za bezbednost vazdušne plovidbe učestvovalo na generalnoj skupštini IFATSEA

Delegacija Srpskog udruženja vazduhoplovno tehničkog osoblja za bezbednost vazdušne plovidbe – SRBATSEPA učestvovala je u radu 45. po redu generalne skupštine svetske organizacije koja okuplja vazduhoplovno tehničko osoblje iz kontrole letenja – IFATSEA od 16-20. novembra u Berlinu.
Konferencija je okupila predstavnike 65 zemalja. Udruženje SRBATSEPA predstavljali su njegov predsednik, Željko Čevizović, sekreter Goran Petrović i član Izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << odbora, Ivan Babanić.
Delegates assembled, our Opening session is about to begin #45thGA pic.twitter.com/wtqMf81tBu
— IFATSEA (@IFATSEA) November 16, 2015

Na stručnom forumu akcenat je stavljen na aktivnosti američkog NGEN i evropskog SESARJU, inicijativa koje su lideri u svetskim okvirima za redefinisanje celokupnog  Air Traffic Managementa (ATM).
– Za ovu priliku predstavljen je veliki broj najvećih proizvođačkih brendova u svetu ATM-a, ali isto tako treba pomenuti prisustvo nekih od najvećih institucija koje se bave edukacijom, tj. treningom vazduhoplovno tehničkog osoblja kao što su američka FAA ili švedska „Entry Point North“ – rečeno je u udruženju SRBATSEPA za naš portal.
Jedna od tema bila je i licenciranje ATSEP osoblja u saradnji sa ICAO.
„Aviation security“ kao najzanimljivija tema / Foto: Entry Point NorthMeđu gostima konferencije našli su se i čelnici svetske vazduhoplovne industrije. Utisak naših predstavnika je da se nastup nezavisnog istraživača iz domena obezbeđivanja u vazduhoplovstvu, Huga Tesa iz Španije, izdvojio kao najzanimljiviji.
– Prisutnim delegacijama je izneo svoja iskustva, ukazavši na mnoga potencijalno loša mesta kada je u pitanju obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i demonstrirao neke od veština koje opasno mogu nauditi našoj industriji, a uz pomoć jeftine tehnologije – objasnili su u SRBATSEPA-u.
Oni navode i da IFATSEA organizacija raste, da je dobila nove zahteve za punopravno članstvo od nekoliko nacionalnih udruženja, da je novi član PATSEP iz Pakistana, kao i da je dobila nekoliko novih korporativnih članova.
Sledeće zasedanje IFATSEA biće održano u glavnom gradu Nigerije, Abudži, 2016. godine.
The post Srpsko udruženje vazduhoplovno tehničkog osoblja za bezbednost vazdušne plovidbe učestvovalo na generalnoj skupštini IFATSEA appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.