Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski sanitet za Avganistan

Oslo -- Zoran Stanković ugovorio sa ministarkom odbrane Norveške Anom Gretom Strum učešće vojnog saniteta Srbije u misiji u Avganistanu.

Lekari iz Srbije bi kao deo norveškog kontingenta mirovnih snaga ISAF, pod pokroviteljstvom UN, trebalo da otputuju krajem septembra, kazao je ministar odbrane Srbije Zoran Stanković posle jučerašnjih razgovora sa zvaničnicima Norveške. On je kazao da odlazak lekara treba da potvrdi Skupština Srbije.

Stanković je sa norveškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarkom razgovarao o obuci 30-tak lekara, medicinskih sestara i osoblja, koji se pripremaju za tu mirovnu misiju. Ministar odbrane je najavio i da će do kraja ove godine u Srbiju stići poklon - poljska bolnica Norveška, a marta 2007. godine i pet sanitetskih vozila.

Po Stankovićevim rečima ugovoreno je i školovanje jednog srpskog oficira u norveškoj vojnoj školi naredne dve godine, a razgovarali su i o učešću Norveške u donaciji za prekvalifikaciju oficira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.