Srpski planinari na Olimpu osetili šta znači gnev bogova

Izvor: Blic, 15.Jan.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski planinari na Olimpu osetili šta znači gnev bogova

Ekipa Planinarskog kluba “Železničar” iz Novog Beograda uspešno je proteklog vikenda, u subotu 10. januara 2015. uspela da po najgorem vetru osvoji Olimp. Drama je nastala kad dvojica umalo nisu uspela da se spuste, pišu "24 sata".

Na strmini po kojoj je šibao nemilosrdni vetar, daleko od kuće, dva čoveka bila su prepuštena samima sebi. I gnevu planine.

- Znao sam da nas čeka težak silazak, ali oni uslovi su bili nenormalni. Udari vetra su u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dostigli skoro 120 kilometara na sat, a na 130 čovek bukvalno poleti. Pri tolikom vetru parčići leda lete kao meci i režu oči - priča za "24 sata" Vladimir Pavlov, planinar iz Bora koji je ubrzo shvatio da je njegov prijatelj u nevolji.

- Sa mnom je silazio moj cimer iz smeštaja, Milisav Marinković. On je izuzetno iskusan planinar, ima 72 godine. Nije imao brile, specijalne zaštitne naočare i u tim uslovima bio maltene slep - priseća se Pavlov opasnog spusta, i trenutka u kome je shvatio da će mu možda biti poslednji.

Šta se dalje zbivalo pročitajte u tekstu na sajtu "24 sata".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.