Izvor: B92, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski piloti na aeromitingu

Beograd -- Dva vojna aviona VS učestvovala su proteklog vikenda na aeromitingu u Kečkemetu, jednom od najznačajnijih te vrste u Evropi.

Pilotu "Super Galeba G4" majoru Saši Grubaču i pilotu "Orla" majoru Miodragu Ristiću, koji su se u ponedeljak letelicama vratili na batajnički aerodrom, komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Dragan Katanić čestitao je na trudu i veštinama koje su pokazali pred više od 100.000 posetilaca dvodnevnog aeromitinga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Mađarskoj.

Katanić je izjavio je da će vojni piloti ubuduće češće učestvovati na aeromitinzima u inostranstvu, jer je to višestruko značajno, kako za vojsku, tako i za državu, jer se time pokazuje spremnost i sposobnost da se brani svoje nebo, i da postoje resursi za obuku kvalitetnih pilota.

Piloti Vojske Srbije već u septembru trebalo bi da putuju u Brno, u Češkoj, na aeromiting koji će, kao i protekli, okupiti elitu evropske i svetske avijacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.